emmie (a)

ojojoj börjar jag med. jag har inte uppdaterat på ett tag nu igen. men helgen har vart fullbokad, jag har typ inte vart hemma. men mysigt har det varit. började med jul på liseberg med jimmy i fredags och sen åkte vi till alingsås för film och för att sova :) på lördagen var jag med han i svenljunga när han spelade cup (de kom tvåa btw). satt och kollade tillsammans med robin som itne spelade! trevligt värre. sen donken på vägen hem och sen tåg vi tåget till falköping. Här hemma glodde vi i skolkatalogen innan vi kollade strandvaskaren och OC. älska den serien. sen sussade vi och vaknade typ halv tolv imorse, eller blev väckta. Idag har vi kollat OC, myst och ätit pizza. lämnade han på tågstationen och nu fick jag tid för datorn. men bara för några minuter, för ikväll blir det pluggpluggplugg ända tills wallander börjar. om jag inte upptäcker något bra på tvn innan. för maria och språkhistoria är nog ganska lätt bortprioriterat. hata ugglan.

helgens kommentar av peter i bilen:
"Måste du svänga så jävla mycket, kan du inte bara köra rakt fram?"

förresten, vill ha ny design på bloggen men är inte ägare av riktigt såna bra egenskaper. emmie hur går det med min ide?


depp

jobb som väntar, inget taggad alls idag. förkylningen har satt sig i medvetandet. plus att jag har prov imorgon, har ångest. och ännu mer ångest när jag tänker framåt. två prov i veckan till jul, jag pallar inte.

fortfarande onsdag

jag har ingen tidsuppfattning, igår trodde jag det var onsdag och idag har jag vart säker på att det är torsdag hela dagen. är väl tur att jag legat en dag före och inte en dag efter hela tiden. isåfall skulle mitt engelskaprov ligga riktigt illa till, det kan jag lova. jag måste iallafall plugga in alla glosor idag, jag vet inte hur jag ska lyckas. ännu en gång har jag börjat försent, alldeles försent. och imorgon jobbar jag, som tur är så har jag håltimma imorgon och slutar hyffsat tidigt. och engelska, ibland kan man väl iaf gissa till sig vad som ska stå. men somsagt, glosorna ska in i hjärnan ikväll! även om det blir sen kväll och mycket plugg i pauserna. för bonde söker fru och oskyldigt dömd får man ju bara inte missa, eller ?

onsdag

idag är det onsdag =halva skolveckan avklarad! (!)
en hyffsat soft dag ändå som jag hostade mig igenom, lyckades nog smitta john i fredags för han hade börjat bli förkyld. höhö ^^ jag lyckades!  gjorde även ett engelskaprov som var megasvårt, usch. har ett till på fredag men detta är iaf förberett, om jag nu någon gång sätter mig ner och pluggar :P fick skjuts hem av jonas och upptäckte att skolkatalogen trillat ner i brevlådan. haha, jag vet inte vad jag ska säga. tyckte iaf förra årets var bättre men aja.  var lite besviken på spexen också, nästan bara ett eller två som var kul. ikväll ska jag baka pepparkakor alltså äta degen som sagt, plugga engelska, försöka värma mina händer och komma ihåg att föra över pengar till pär. annars gör jag det imorgon! :)
men som ni såg i tidigare inlägg, jag har något att se framemot även i vår! först troligtvis sälen på sportlovet, kan behöva komma iväg från stan då tror jag och värma upp inför idre. Sen idre på påsklovet! det kommer nog smälla rätt rejält. sen blir det spanien i maj, underbart lär vara ordet. ( nu har jag nog varit i spanien fler ggr än danmark ). Plus att det blir Italien i sommar, vadå att jag älskar att resa? =) och vad var det mer, magaluf med vanessa? ;D
men det där med magaluf är ngt som jag får se, pengarna ska ju räcka också, haha. men man kan ju iaf försöka komma dit, vore nog riktigt nice!

pusss / ida.

idreidreidre

jag, emelie och boysen ska till idre !!!! :D

äntligen får min pärla se några underbara backar.
(förresten så vet jag inte hur jag ska göra med sportlovet, sälen med family eller stanna hemma? tror det lutar åt sälen!)  


självförtroende

varför ska ens självförtroende alltid pendla så grymt mycket? ibland kan man ha grymt bra självförtroende och kan trycka i sig en hel marabouchokladkaka, men efteråt så kommer det dåliga självförtroendet fram, iallafall oftast. det frågar en varför man ätit när man sagt att man ska sluta med godsaker. men det där med att sluta de säger man ju bara när man har dåligt självförtroende och därför funkar det också bara när det är dåligt. när det är bra så struntar man ju i vad man stoppar i sig. men egentligen, om vi fortsätter på linjen mat så borde man alltid tänka på vad man stoppar i sig. inte bara för vikten utan även för humöret och med tanke på när man blir äldre. jag vill kunna sluta med godsaker, men det är svårt. speciellt choklad. och när jag väl slutar med godsaker så tänker jag att jag iaf får äta ost, som är nästan minst lika onyttigt i stor mängd. något som jag tänkt på är att när man väl är inne i en riktig träningsperiod, då vill man ju inte äta onyttigt, varför inte det för då har man ju nästan gjort av med allt ? jag tror träning ger en bra kostuppfattning egentligen. och jag kom ju verkligen in i träningen veckan innan gran canaria. så ska fortsätta med det nästa vecka när jag är helt frisk, förhoppningsvis.


Matte C

denna förbannade kurs som man genomlider för att man måste. eller det känns så iaf. varje lektion är som ett sömnpiller och allt man hör känns som kinesiska. Hur man än vänder och vrider på talen så går det inte att lösa dom utan lite hjälp på vägen, och inte får man den hjälp man vill heller. jag trivdes med extrahjälp i matte a och b, och det var inte så att jag hade svårt med matten utan de att jag tyckte det var skönt med en extra lektion i veckan så man slapp räkna allt hemma jämt när man bara hade genomgångar på lektionerna. men nu till matte C, en av de svåraste matte kurserna, då kan man inte få extrahjälp. och jovisst, vi kan gå till muamer när vi vill och får stanna kvar efter skolan för extrahjälp. men vem hinner det ? vi har fler kurser som det behövs läggas tid på och ibland vill man ha förklaringar från ngn annan lärare. men jovisst, när jag kommer gående med ett g i ett matte c prov, DÅ ska jag kanske får extrahjälp. men då är det ju redan försent ? jag hatar matte C.

smilet

sitter här med en fruktansvärt mätt mage. jag och pappa fixade egengjorda pizzor och det var allt möjligt på, gott som fan men mätt blev man! nästan för mätt. imorgon blir det skola och jag har panik inför muamers lektion. jag vill inte veta hur långt efter jag ligger i matten nu men kan ju säga att grancanaria resan inte gjorde det bättre för mig och att jag nu vart sjuk inte gjort det ännu bättre. har inte ens öppnat matteböckerna utan mest koncentrerat mig på engelskan och kemin. men kanske bör tänka om lite ikväll nu. therese sa att de gått igenom ngt jättekrångligt och svårt, vill inte ens tänka på det.

har fått lite fler bilder från GC nu, underbart. ska få fler sen. åker upp på bdb och facebook men ni kan ju få ett leende på mig här iaf, haha. närbild på ida!

förövrigt så ska jag göra pepparkaksdeg ikv, så man kan baka imorgon. gottgott :D hoppas det blir bra bara.! ;b


25 november

ännu en hemma dag. är helt slut och hostar nog upp halsen snart, idag igen. har pluggat lite kemi nu och ska snart börja med engelskan. har även lagt upp lite kort på bilddagboken men inte alls många. kollade igenom sandras och mitt självförtroende gick i bott. (du måste ta bort bilden!).
annars så längtar jag tillbaka igen, till värmen och festerna. Pratar med robban på msn nu också, han är också sjuk. Måste vara skumpartyt som gjort sitt. men värt de är det! annars så är borlängeborna lite saknade faktiskt, ja gud vad kul vi hade.

bilddagboken är sämst, bara hackar hela tiden. Kommer inte in på vissa bilddagböcker innan datorn hänger sig, är det så för några av er också? eller är det bara datorn som cepar.

förresten, mindre än en månad kvar till julafton nu!:D


lite coolt ?



en aningen lite äldre Johan Hult agerade flygvärd på vårat flyg hem :D:D

jag vill bli frisk

änne en morgon då jag stänger av väckarklockan i sömnen. jag är utsliten. vaknade av mamma vid fem i halv åtta men mådde inte alls bra. åt lite frukost men inte blev det bättre. gjorde som mamma sa och stannade hemma. kollade på film med min lillebror (också han sjuk) och sen somnade jag igen. var tvungen att kliva upp vid halv tolv för att kunna åka och fixa naglarna, annars hade jag fått betala hela summan ändå och vart utan naglar. sen åkte jag hem och vände innan jag fick bege mig till sjukgymnasten. vart ett helvete att få tid med henne så kände mig tvungen att åka dit, men vem var inte också sjuk om inte hon då ? aja. fick göra mina små tåhävningar m.m innan farfar hämtade mig! :) nu har jag sovit ännu mer i soffan och snörvlar som en idiot. mår verkligen inte bra idag. nu till kvällen får jag sätta mig med lite plugg, det behövs kan jag ju säga er. fysik, biologi, kemi, engelska och matte. HERE I COME!

att jag alltid ska få förhinder

nu är mitt fönster supermysigt och jag tänkte plugga lite. men så hör jag att tsatziki sätts på nere i vardagsrummet. typiskt, där gick mitt pluggande. haha. men  jag lovar, kollar kklart på tsatziki, iaf tills jag tröttnar. sen pluggar jag lite, går igenom allt och så inför morgondagens lektioner. läser igenom lite engelskaglosor (har ju prov på fredag) och sen kollar jag på wallander. låter väl super ?  

söndag - vilodag

idag vart de jobb fram till tre. Sen vandrade jag och mamma runt på shape och så handlade vi lite grejer. Ska sätta upp en hel del i mitt fönster snart. Fikade lite när vi kom hem innan mamma drog och jag tog en långpromenad med tessie. Gick förbi kusinerna och tjöta lite skit med karin :) Nu ska jag snart slå in ett bamsepaket som jesper ska få i julklapp och sen fixa i mitt rum. Fönstret kommer bli gorgeous! Fixar med bilder på facebook också, börjar komma in i det nu.

ikväll blir det mys med wallander, jag ska bli polis. vad vill du bli?

Gran Canaria - Playa del ingles

Dag 1:
Vaknade ungefär kvart i fyra på morgonen och farfar kom vid halv fem ungefär. väntade in sandra innan vi drog förbi camilla och sedan till landvetter. Väl framme dök två välbekanta ansikten upp, (sofie och matilda) och sen ytterligare två. Hagen och marcus. Efter incheckning och kontroller shoppade jag loss i taxfreen och sen tog hagen och mattias sina första öl. vi väntade. 08.25 lyfte planet som planerat och vi var förväntansfulla. Resan gick som smort och vi fick se mamma mia på planet. Väl framme kom väskorna direkt förutom matildas, men den kom med som tur var! Bussresan till hotellet gick bra och väl där började vi sola på balkongen innan vi tog en promenad genom staden. Barrunda som stod på schemat ringde Hagen och sa så det var bara att gå hem och fixa sig innan vi gick och åt. Jag och matilda delade på en god pizza, och jag fick en puss på kinden och nyp i skinkan av ägaren. usch.
På kvällen blev det som sagt barrunda och kul hade jag, grymt kul verkligen! var nog min kväll dedär. Men trötta som vi var så var vi bara ute till tolv ungefär, sen somnade vi sött.

Dag 2:
Gick upp vid åtta-nio, handlade frukost och sen chillade vi vid poolen. Poolen var väldigt kall så blev inte mycket badande förutom när sandra slängde i mig i barnpoolen och jag halkade och la hela kroppen däri.
Efter ett tag kom några killar ner och till slut när vi skulle upp kom en fram och pratade. Fest klockan tio i 306. kanske sa vi men alla var nog ändå överrens om vart vi skulle tillbringa kvällen. Och så blev det, killarna var sjukt underbart sköna och ångrar inte en sekund att vi gick dit. Först stekarn, sen halmhatten, erik, emil, (norrköping) andre, thomas och robban. (bruschan) (borlänge). Vi hade den roligaste förfesten på hela veckan och dansade loss på borden. ja gud vad vi dansade. Sen utgång och det var riktigt kul, scandic och SK stod för klubbarna denna kvällen, om jag inte minns fel. :D
Kom nog hem vid fem- halv sex, och kul det hade vi! Sandras kväll!

Dag 3:
Upp igen för en dag vid poolen, fortfarande för blåsigt för havet. Detta var norrköpingsbornas sista dag. Vid lunch splittrades gänget för vissa ville ha pizza och vissa donken. Jag valde pizza och osten var röd. mindre lyckat. Sen tog vi ett dopp i havet ändå när blåsten lugnat sig lite, varmare där än i poolen! På kvällen var väl alla lite dystra, blev ju bara vi och borlängeborna som festade. Bara jag och sandra som drog ut med killarna. Mindre lyckad festkväll men det var nu jag och thomas uppfann våran dans, den var bäst fastän att de flesta mest tyckte den såg ful ut. haha. vi tyckte vi var grymma iallafall. Finns på film och får väl se om jag lägger upp den :P Avsked fem på morgonen till norrköpingsborna också, tårfyllt :P

Dag 4:
Ännu en dag vid poolen, men var inte riktigt så pigg denna dag. På kvällen blev det utgång igen och alla var nog väldigt taggade utom jag. Men slutade med en liten hipp som happ utgång och hamnade i en bur som vi vart i tidigare, men den gången sprutade det inte vatten. HAHA! Barrunda också denna kväll.

Dag 5: En dag vid poolen. Jag och sandra besökte även stranden en stund tillsammans med Andre, Robban och Thomas, blev lite fuuutboll och bad :) Vilodag! Så åt gott på kvällen, lite shopping, och sen somnade vi sött tidigt. Lite dator också hanns med.

Dag 6:
Den dagen begav vi oss till Anfibeach över dagen. åt världens godaste pizza och vandrade i en fin park där krabborna solade på klipporna. Badade i havet och solade på stranden. Supermys! På kvälen var det tagg bland alla och blev en dunderkväll med Skumparty och grejer :D Riktigt sköj. Men fick jävligt ont i fötterna.

Dag 7:
Sista dagen och det skulle bli lugnt, trodde vi. Men efter att ha vart ute och ätit och myst runt på yumbo så besökte vi killarna där det vaknades fest, och sugna blev vi. Slutade med en utgång för mig, sandra och sofie! bra dag!

Dag 8:
Hemfärd och gud vad Andre grät, haha. Ne men killarna var trevliga och tog farväl utanför bussen.
Vi gjorde nog mitt livs roligaste landning iaf, matildas också. Gud vad vi skratta ;b.
Sen mcdonaldsdriven och sist oboy. Ett kärt återseende med min familj, <3. saknat dom.

Tack för en underbar vecka alla som var med =) Speciellt till matilda, sandra, sofie och camilla. Sen får vi inte glömma robban, andré och thomas som var med oss praktiskt taget hela veckan eller erik(a), stekarN, marcus och emil som underhöll oss fram till lördagen. :)

puss / ida

äntligen

uppdateringen om gran canaria kmr, är nog inne på tredje dagen! men orkar eller har inte riktigt tid att slutföra det. kommer nog ikväll, eller imorgon.

gick och la mig efter skolan igår och vaknade med ett vitt sverigelandskap. underbart. åt tacos innan det var dags att möta upp min lilla pojk på tågstationen. äntligen fick jag träffa honom och hur gullig var inte han då med två rosor i handen ?  (:
vi kollade på film och myste innan jag fick massage igen!:) sen var jag alltför trött för att orka hålla ögonen upp så somnade skönt i hans famn. blev väckt av honom vid halv tio imorse kanske, så gick upp och åt frukost innan vi vandrade ner till tågstationen. ännu ett avsked. ännu en saknad.

nu ska jag städa huset med mamma, lovade henen igår. sen blir det jobb vid tre. egentligen skulle jag till michelle ikväll, men med min förkylning, hosta och halsont vet jag inte om jag orkar det. speciellt inte efter att ha jobbat i sex timmar. :/ tråkigt, men jag orkar knappt andas ens nu. men behöver pengar så till jobbet ska jag!

så ikväll blir det nog istället mys med familjen framför tvn och sen påse ostbågar. mums!

finally at home!

efter en bra vecka nere i gran canaria så är jag hemma. jag har äntligen fått dricka kall oboy, som jag längtat efter det.
jag har knappt några bilder på min kamera så beblandar dom med de som jag hoppas folk tar sig tid till att skicka, och sen vips kommer nog några upp här, vissa hamnar på bilddagboken och tro det eller ej, på facebook. har blivit medlem där nu för att kunna snacka med folk vi träffade därnere, bland annat från sverige men också från england! :)
men tänkte iaf dra ihop ett långt blogginlägg om alla dagar därnere. men först ska jag äta lite, puss.

gran canaria ar grymt!

hejsan pa er alla!
storande att de inte har nagra riktiga bokstaver men ni far noja er med a och o. har nere ar det verkligen jattebra. vi festar, njuter, och solar. poolen ar iskall men det gar om man blir ikastad. havet ar annars valdigt harligt. har traffat ett gang fran borlange och norrkoping i veckan ocksa, haft riktigt kul! :D igar var det en valdans fest, skumparty! blot blev man och fan vad jag fros sen. men overlevde med en forkylning. ikvall far vi se hur det blir, lite smatt festsugen igen faktiskt. men aker ju hem imorgon sa far se. skriver mer detaljerat hemma! pusss

nu är det här!

efter många om och men så ska jag få låna min brors kamera. den är tydligen väldigt hållbar, "haha, jag tappade den på dansgolvet på Ios och hittade den en timme senare. funkar fortfarande :D". just nu är bara problemet att hitta laddaren till den, men jag lyckas nog. eller han lyckas nog. förhoppningsvis.

jimmy var här en timme och det var mys, jag låg och hade panik och fick lite ångestattacker fram och tillbaka. han låg och skratta åt mig. till slut lyckades jag lugna mig för ett tag innan han försökte kittla mig, jag säger bara killar. .. .
haha, ne men jag har faktiskt insett att jag kommer sakna pojken väldigt mycket! ok, vi träffas väl inte så mycket på grund av avståndet men de senaste veckorna har vi iaf träffat varandra varje vecka och de två senaste har de vart fler ggr om man räknar med fredag-lördag förra helgen. så det jag vill ha sagt, jag kommer sakna dig jimmy!
& ja, kommer sakna er andra också. (emmie jag vet att du klarar dig utan mig en vecka, var inte orolig :P)

men nu är det ungefär nio timmar kvar, jag är ett nervvrak. väskan väger mer än vad den bör göra men jag hoppa de har lite överseende med ngt kilo. hej då allihopa, vi ses om en vecka!

yes, jonas hittade kameraladdaren, nu är allt tipptopp.
god natt.


dan före dan

får väl bli ett vad-jag-ska-göra-idag inlägg också.
vaknade vid halv tio och gick upp för att duscha och sen åka till sjukgymnasten. fick lite övningar och grejer och ska tillbaka dit när jag kmr hem! sen var det dags för skola som innehöll kemi, engelska, (sämsta läxförhöret ngnsin, hoppas på fyra rätt), biologi och matte. Efter skolan var det avsked till mina kompisar i skolan, dvs anders&samuel!. sen sa jag även hejdå till emmie, vanessa, fredrik och de andra :) Fick skjuts hem och nu sitter jag här och ska berätta mitt schema för kvällen.
1. städa mitt rum och leta igenom varje vrå efter en kameraladdare.
2. handlar godis, frukost m.m . med camilla plus mamma!
3. fixa kontantkort.
4. packa det sista och gå igenom allt igen.
5. hitta min laddare!
6. hämta jimmy på stationen och mysa lite med han.
7. lämna jimmy på stationen :(
8. kolla house.
9. ha panik över att jag snart ska åka.
10. sova.

nu är det snart här

om cirka 12 timmar har jag gått upp ur sängen och jag kan tänka mig att jag har panik över ifall allting är nerpackat. om 12,5 timmar så kmr farfar och hämtar mig och sandra och sen åker vi vidare och plockar upp camilla. Om 16.5 timmar så sitter vi förhoppningsvis på flyget ner till las palmas och om 21,5 timmar så är vi förmodligen framme i gran canaria och playa del ingles. (kanske fortfarande i las palmas men ändå). det jag försöker säga är att resan snart är här och jag börjar bli rädd, resfeber kallas nog det. jag har nog inte riktigt fattat att vi verkligen ska åka, men nu är det verkligen sant. jag har packat och packat, växlat pengar och köpt en massa grejer. det som fattas är godis och en kameraladdare, vart fan är du?

1 dag kvar

jobbet gick idag bra och jag gjorde ngt nästan hela tiden, iallafall på slutet. det var riktigt kul att jobba idag för en gångs skull. packandet är nästan klart iaf men fortfarande finns paniken, vart fan är min kameraladdare. hittar inte den ngnstans och jag har panik. kommer snart att vända upp och ner på huset. ååååååh.

har iaf växlat pengar och allt de idag, imorgon blir det apoteket med mamma och sen senare på kvällen kommer jimmy i någon timme :) förjävligt att tågen går som de gör men får iaf träffas en stund innan jag åker!

nu ska jag fippla med lite grejer och sen sova, sovmorgon imorgon!:) underbart :D

ett gott skratt

hahaha , mina vänner är nog sjuka på riktigt. tryckte på länken på emmies blogg, (ingenstanns.blogg.se) förövrigt. Och fann både fannys och ralles röst på alex shulmans telefonsvarare. hahaha. jag länkar vidare för er som inte vart inne på emmies blogg, njut.

http://www.1000apor.se/blog/extra-min-telefonsvarare#comments

och nej tyvärr, min blogg är halvt ur funktion så funkar inte att länka på andra sätt. rätt irriterande faktiskt.

på tal om gamla bilder

       

                                                           blond eller brunett ?

(jag vet, dålig kvalite på bilderna. )


två år sen?

   
haha, hittade en gammal bild på mig själv. kolla håret. jag ångrar mitt snedsteg.

header

jag vill göra om min header, men är tyvärr inte riktigt kapabel till det själv. så jag väntar tålmodigt ut sandra eller emmie för att någon ska ställa upp. frågan är hur länge jag ska behöva vänta (a) . vill ha ngt slags jultema nästa gång, men det kanske blir i sommar ? höhö. ne men jag hoppas att min blogg kanske är omgjord när jag är tillbaka från solen? emmiiiiieeeee ? (A)

jag följer strömmen

http://www.quizyourfriends.com/take-quiz.php?id=0811100624515523&a=1&

2 dagar kvar

nu börjar resefebern komma och trots sandras förmaningar om att jag inte ska smitta henne så tror jag att hon snart också sitter helt uppspelt och är glad. det går inte att vara annat. regnar ute just nu och om två dagar är vi nere i värmen! jag fattar knappt att det är sant, :)
iaf, slutade väldigt tidigt idag. är inte lika bortskämd med det som vissa andra. (host) emmie (host) sandra (host) vanessa! jag fick sluta 11.35 för att fbg är inställt. hoppar av lycka! men när jag skulle cykla hem spöregnade det verkligen ute och jag ringde farfar, så nu sitter jag här hemma med en cykel på skolan. måste få pappa att hänga med och hämta den. Jag ska även försöka få med han till banken, måste växla pengar! Innan jobbet idag ska jag shoppa loss när det gäller schampo, balsam, nudlar, godis, m.m. :D jag får inte glömma ngnting. men det största problemet just nu är "vart fan är min kameraladdare?" . jag kan ju inte åka utan en laddad kamera, det skulle vara katastrof. så nu ska jag äta lite tårta, sätta mig framför tvn, andas, och sen leta! som bare den också. jag ska inte ge mig förrän den är hittad.
kanske lite osammanhängande inlägg, men jag är lite virrig och övertrött just nu. vi hörs senare!  Puss.

3 dagar kvar

då var helgen över och jag har inte uppdaterat ett dugg. fortfarande illa, jag vet. men jag har haft fullt upp, haft massor att göra. i fredags åkte jag till alingsås över natten och spenderade tid med jimmy :) jag fick ryggmassage i 40 minuter och det var välbehövligt. sen blev det batman och mys! dagen efter åkte jag hem vid halv ett och satt och flörtade med en ettåring på tåget, fast det var mer han som flörtade med mig. ursöt!
vid tre åkte jag och jobba och när jag kom hem runt halv tio var jag död. kollade lite på tv innan jag slockna i soffan och vakna av eftertexten till brottskod försvunnen. vacklade upp på rummet och somnade direkt.

denna söndagmorgon ringde klockan kvart i åtta och det var inte vilken söndagsmorgon som helst utan farsdag. som en trogen dotter gick jag upp och gjorde frukost på sängen och på brickan låg det en traditionell chokladkaka och en massa lotter i ett kuvert, 17 lotter för att vara exakt. drog upp mina bröder och vi gick sjungande in i sovrummet med en ljuvlig stämma, (not) . grattade pappa och sen fick jonas äran att köra mig till jobbet.
där väntade en hyffsat rolig dag som gick rätt fort och när jag kom hem blev det lite mat innan vi åkte upp till farfar&farmor för att fika :) där blev det nostalgikollande på massa gamla kort och tårtätning och en massa bullar!
väl hemma igen placerade sig familjen framför lösgodis med robert gustafsson och det råd skrattfeber genom hela huset !:) 

resten av kvällen har tillbringats genom att växla mellan att packa och att sitta vid datorn, har vridit och vänt på väskan och än så länge får allt plats. trodde jag aldrig. värst blir det nog när jag ska väga den. . men den smällen tar jag imorgon eller på tisdag. då får jag ta hockeybagen iallafall..

men nu ska jag snart sova men först blir det nog lite full frys tittande!:) PUSS!

ska bli röj i spanien!


sjunde november

ojojoj nu var det många dagar sen jag tittade in här. men jag har haft fullt upp med träning och pluggande. nu är jag tillbaka igen! skolan idag gick helt okej om man bortser från att jag varit väldigt trött. solade efteråt och laddar upp brännan inför gran canaria! bara 5 dagar kvar nu, inte klokt!
nu ska jag plocka lite i mitt rum och sen äta tårta :D ikväll blir det troligtvis alingsås, :)

puss!

där de unga killarna härskar

återigen blev det spinning, men ingen ABS (imorgon smäller det ist). jobbigt som tusan med både jag och emelie flåsade oss igenom passet och de känns så grymt bra efteråt! men eftersom ingen riktig styrka låg inbäddad i passet förutom för ben och rumpa plus lite mage så gick jag in till gymmet efteråt och vad ser jag? alla konditionsmaskiner är upptagna (inte för att jag skulle ha ngn men ändå) och därpå står de äldre männen eller kvinnorna eller också de unga vältränade tjejerna. inga unga killar syns till, det gör det aldrig. på "stretchmattan" sitter en medelåldersman. När jag kliver ner för trappan är första delen upptagen av samma kategori som på konditionsmaskinerna men till höger och hela vägen neråt mot "biffrutan" (som jag kallar den) lyser de unga killarna med sin närvaro. Till biffrutan vågar ingen annan  gå, det är lika mycket de unga killarnas område som det är lejonets savann. Utmed väggen och alla armmaskiner vågar man gå när de är ledigt och man ser en lucka att undvika att behöva be ngn flytta på sig. Såhär är det varje gång, "biffrutan" kommer alltid att vara de unga killarnas territorium. ingen kommer någonsin störa dom.
- förövrigt så var det mycket folk på gymmet, jag fick stå i kö för att komma åt de jag ville. att gymma klockan sju är nog den sämsta tiden, nu har jag det klart för mig.

sen jag kom hem så har jag ätit, pluggat kemi och matte och kollat på house. nu försöker jag hålla mig uppe för att kolla valvakan. men kommer somna direkt känner jag. nästan lika bra att ge upp. idag ska jag inte försova mig så jag får bråttom, de gjorde jag imorse. men vad är lite sömn om man jämför med filip och fredrik ? (börjar nästan bli som emmie när de gäller dom ^^)

arrivederci



tabbe ida

hur kunde jag ?
somnade ifrån boston tea party igår efter sista pausen :/ stor tabbe. men hann iaf se en del av det underbara programmet :D speciellt när det mixade alla maträtter och undrade om det skulle vara framtidens mat. iueh.
ikväll är de tillbaka igen med valvaka! jag ska försöka hålla mig uppe :D

dagen i skolan var rätt jobbig. mycket lektioner och det var kemi, fysik, biologi, matte och engelska. mardrömsdagen nr ett. men jag överlevde och var ändå på gott humör hela dagen, :D nu är det bara åtta dagar kvar och jag är överlycklig.
ikväll blir det plugg och spinning igen, ska bli härligt! men benen är rätt trötta sen igår, höhö.
nu måste jag äta,  puss.

9 dagar kvar till solen

rätt chill dag i skolan med tre lektioner plus håltimma och fotbollsgymnasiet. dock varade dagen från åtta till tio över tre. men detvar bara att bita ihop! dagens katastrof upptäcktes i biblioteket när det inte gick att skicka sms från min mobil. sandra mobbade mig tills hon insåg att hon inte heller kunde det. (maha) . tills slut visade det sig att alla som har halebop eller telia ( halebop hör ju till telia iof ) inte kunde skicka sms. aning störande i och med att mina gratis sms snart tar slut, så vill ju kunna utnyttja det. får hoppas på en dags ersättning! :D

nu ska jag ta och äta ägg och knäckemacka medans jag pluggar i ngn timme typ, sen ska jag på spinning och ABS, behöver verkligen komma igång med träningen nu. . 
 
adioooooos.  hörs senare.

btw, missa inte BOSTON TEA PARTY ikväll klockan fem i tio :D

asfalt

det här med vart man ska bo när man blir äldre. jag kan se mig själv strosa runt på new yorks gator och dricka starbucks kaffe varje dag, bo i ngn flott lägenhet och ha en liten hund i famnen eller en stor bjässe som drar runt på en under shoppingturen. men frågan är om man kommer komma dit man vill. jag har bestämt mig, jag ska lämna landet när jag bli äldre, antingen som au-pair eller bara resa  runt och försöka hitta småjobb. (varför inte uppfylla min och emmies ide om ett eget fik i london?). jag vill först och främst uppleva asien, england och sydamerika men min slutdestination måste vara USA. jag tänker inte dö innan jag varit där under en längre period, helst varit boende där. jag vill bo i en storstad, men sen vet man ju inte vad man tänker när man skaffat barn om det blir några såna. då rör man sig helst emot ngn liten stad tror jag. men en sak som är säker, jag tänker inte bo som john och hamna på ett ställe utan asfalt ^^

ångest

lov lov lov, ännu ett har sipprat förbi utan att man ens har lagt märke till det. och här sitter man ännu en gång med ångesten över att det man lovat sig själv veckorna innan har man inte följt ngnting, det där med att plugga. detta lovet lyckades jag öppna fysikboken och matteboken men jag slog igen den lika snabbt och imorgon på lektionen så kommer tankarna "jag skulle inte ha tagit den där sovmorgonen eller ha sett på den där filmen istället för att ha pluggat". det blir så efter varje lov, och man lär sig aldrig. iallafall inte jag. med lov kommer frihet, prestationssläpp, sömn, och fritid, men värst av allt som kommer ångesten efteråt. varje gång, och i detta fallet lär man sig verkligen inte av sina misstag.

john

John säger:

finns bara ett ord för sådana som du

John säger:

det är stud, stud i sin renaste form


pirates of the carribean

lördagskvällen/natten tillbringades framför pirates filmerna, en godispåse och jimmy bredvid. mycket gemytligt :)
vi somnade ngn gång vid tre och gick upp runt elva, kollade klart på slutet av sista filmen som vi inte orkade se och sen tog vi en promenad genom falköpings stad. :) han åkte hem vid tre och sen dess har jag suttit framför tvn, öppnat fysikboken och matteboken och ätit pizza. observera bara öpnnat böckerna. snart är det one tree hill som jag tänkte kika på. senare Dr Jekyll and Mr Hyde, knepig serie men de funkar! tio dagar kvar, ni är väl lite avundsjuka allt?

10 dagar kvar

det börjar närma sig och här kmr en början på packlistan, den kmr bli lång:

i handbagaget:
lypsyl
kamera
ipod
mobil
laddare till mobil&kamera
tidningar
en bra bok
kortlek
godis
moneymoneymoney
pass
bankkortet
id-kortet


skor:
mina nya pumps
mina gamla pumps (måste kolla över klackarna)
flipflops
bruna högklackade sandalliknande skor (OBS, mycket hög klack!)

stranden:
bikini, (den vita, gula och rosa)
min stora barcelonahandduk
min blåa stora handduk
vit strandtunika från vero moda
orange tunika från gina
vita hotpants

fest:
svarta shorts
mitt svarta linne från paris kate & I
fransklänning från vero moda
blommig klänning från gina
den korta svarta från gina
rosa klänning från cubus
linne från mango
tubklänning guld-silver

på gatorna/shopping:
tublinnen
blommigt linne från gina
grön-vita shorts från gina
tubklänning vit-svart randig
svart tunn tunika

listan lär bli längre! uppdateras när jag kmr på mer :D

Tusen strålande solar

utdrag:
Alla medborgare måste be fem gånger om dagen. Den som under bönetid blir ertappad med att göra något annat kommer att pryglas.
Alla män måste låta skägget växa. Korrekt längd är minst en knytnäve nedanför hakan. Den som inte fogar sig i detta kommer att pryglas.
Alla pojkar måste bära turban. Från första till sjätte klass ska alla pojkar ha svart turban, i högre klasser ska de ha vit. Alla pojkar måste bära islamiska kläder. Skjortor måste knäppas upp i halsen.
Det är förbjudet att sjunga.
Det är förbjudet att dansa.
Det är förbjuder att spela kort och schack. Det är förbjudet att ägna sig åt hasardspel och att flyga drake.
Det är förbjudet att skriva böcker, titta på film och måla bilder.
Innehav av undulat bestraffas med prygel. Fåglarna kommer att dödas.
Den som stjäl kommer att få handen avhuggen vid handleden. Om man stjäl ytterligare en gång kapas foten av.
Icke-muslimer får inte utöva sin religion på platser där muslimer kan se dem. Den som ertappas med detta komer bestraffas med prygel och fängelse.
Om en icke-muslim ertappas med att försöka omvända en muslim till sin religion blir straffet döden.

Lystring alla kvinnor:
Kvinnor bör hålla sig hemma dygnet runt. Det passar sig inte för kvinnor att ströva runt på gatorna utan mål. Om en kvinna trots allt går ut måste hon åtföljas av en mahram, en manlig släkting. Den kvinna som ertappas ensam utanför hemmet kommer att pryglas och skickas hem.
Kvinnor får under inga omständigheter visa sina ansikten. Utomhus måste alla kvinnor bära burqa. Straffet för att inte göra det är prygel.
Det är förbjudet att använda smink.
Det är förbjudet att bära smycken.
Det är förbjudet att bära utmanande kläder.
Kvinnor får bara yttra sig om de blir tilltalade.
Kvinnor får inte ta ögonkontakt med män.
Kvinnor får inte skratta så att andra hör det. Straffet för att skratta på offentlig plats är prygel.
Det är förbjudet att måla naglarna. Straffet för att göra det är att få ett finger avkapat.
Flickor får inte gå i skolan. Alla flickskolor ska omedelbart stängas.
Det är förbjudet för kvinnor att arbeta.
Kvinnor som befinns skyldiga till otrohet kommer att stenas.

Lyssna. Lyssna noga. Lyd. Allah-u-akbar.


halloween, igår då! :P

igår blev det efter MYCKET om och men fest i alingsås. på grund av missade tåg och ett antal andra missöden så hamnade vi hos fanny för liten förfest. kom ihåg ordet liten. vi var tre pers i en halvtimme ungefär där innan vi äntligen satt på tåget till alingsås. väl där var det lite lamt i början men till slut hade jag en riktigt trevlig kväll! var nära på att missa tåget också fast jag var där en kvart innan de skulle gå ungefär, hur lyckas man ? .

idag ska jag ta det lugnt, vet inte om jag träffar någon elr inte men mer än en film eller så orkar jag inte. ska snart hoppa in i duschen, städa lite i mitt rum och sen ta fram min kloka sida för att plugga. på ett höstlov ? ja ni läste rätt. har matte och fysik att göra. så vi hörs senare bloggen! puss.

RSS 2.0